Професионална техника

FE-30 Електрически фритюрник единичен

Техническа характеристика:
  • Електрическите фритюрници на Repagas са направени, за да работят на своят максимум, като използват своите: мощност, функционалност, дизайн и достъпност.
  • Модел – FE-30
  • Размери – 400х900х900
  • Обем – 17 литра
  • Мощност – 10 kW
  • Капацитет - 18кг на час
  • Всички модели са оборудвани с оперативни, защитни термостати, усилени нагреватели, кранове и филтри за източване на мазнината.
  • Разполагат с регулируеми крачета.
Каталог


Покупката на професионален фритюрник е присъщо преди всичко на ресторантьорите. По този начин те снабдяват кухните с качествен и надежден уред, подходящ за приготвянето на различни продукти. Няколко са основните фактора, които отличават професионалните фритюрници от стандартните. На първо място това е големината. Препоръчително е да се купуват такива фритюрници, които са по-малки по размери. Причината за това е логична и напълно  основателна – малките уреди се разглобяват по-лесно и това води до лесното им почистване. Също така такива фритюрници могат да работят и на газ. Благодарение на това не е необходимо те да се поставят само на места, където наблизо са монтирани контакти и разклонители. Съвременните уреди са полезни и поради още една причина. Те сами загряват мазнината на необходимата степен, в резултат на което тя не кипи. По този начин се избягва и образуването на наслагвания и полепи от мазнините. Лесното почистване на фритюрниците е сред основните приоритети за всички ресторантьори и собственици на заведения за хранене.

    При пърженето в професионален фритюрник и при другите останали видове не се препоръчва пълненето на кошничката до краен предел. Това води до намаляване на температурата на мазнината, особено когато продуктите са извадени от фризера. Така вместо да се пържат равномерно в нея, продуктите започват да я поемат. От бързото изпаряване на водата при пържене на замразени продукти мазнината започва внезапно да кипи. За да се избегне подобно нещо, е необходимо да се слагат малки порции от замразените продукти. В случай че фритюрникът обаче не разполага с филтър за мазнина, тя може да се почисти самостоятелно. Поддържането на готварските уреди в добро състояние е приоритет на всички собственици на хранителни заведения. Всички те отлично знаят, че в наши дни изискванията към хигиената са особено високи. Поради тази причина те трябва да се снабдят и с надеждни и сигурни почистващи препарати, които да отстраняват полепите и остатъците от храна. Мазнината може да бъде премахната посредством изливане в съд. След това на дъното на кошничката се поставя филтрираща хартия или сгъната на четири марля. През тях мазнината се прецежда, а след това се връща обратно във фритюрника. Професионалният фритюрник се чисти лесно, но до голяма степен от значение е неговият размер.

    Продажбата на професионален фритюрник е едно от нещата, с които фирма ЕЛЕКТРОЛУКС СЕРВИЗ се занимава в продължение на дълги години. Освен това ние предлагаме и ремонт и поправка на уредите, ако от такава наистина има нужда. За повече удобство и гаранция ние предлагаме и гаранционен и извън гаранционен сервиз. По този начин сами гарантираме за качественото и професионално обслужване, на което се радват редица обслужвани от нас хотелиери и ресторантьори. Кухнята в хотела или ресторанта трябва да предлага не само богато разнообразие от вкусни ястия. От значение са и първокачествените готварски уреди, с които именно се приготвя храната. Професионалните фритюрници са едни от уредите, които служат за пържене на различни продукти. Те имат много повече предимства от тиганите, в които често мазнината започва да се пени. Поради възможността сами да я нагряват до определената степен, с фритюрниците от професионален тип пърженето се превръща в истинско удоволствие.