Новини

Професионални прахосмукачки

2014-05-27 15:02:50

Във всеки дом има прахосмукачка, но не всяка от тях изпълнява качествено основното си предназначение. То се състои в отстраняването на многобройните количества прах. По-голямата част от старите уреди с торбичка и груби механични филтри обират само по-едрите частици прах. В наши дни такива прахосмукачки вече не се предлагат на пазара, но въпреки това много хора продължават да ги ползват. Те обаче издухват по-фините прахови частици обратно в помещението и по този начин не е извършено качествено почистване. При избора на професионални прахосмукачки и при тяхната направа трябва да се обърне внимание на няколко основни фактора. Като истински професионалисти ние от Електролукс знаем всичко за прахосмукачките. На първо място това е двигателят. От него именно зависи всмукателната мощност на уреда, а тя определя степента на почистването. За събирането на отпадъци най-старият и неудобен начин остава торбичката. Поради тази причина днес на разположение на всички е пластмасовият контейнер. Той се почиства за много кратко време, при това лесно и бързо.

    Въпреки това пак има вероятност част от прахта да не бъде почистена качествено. Ето защо от значение са филтрите. Циклонните такива задържат по-едрите частици, поради което е желателно да се използват в комбинация с други филтри. Филтрите НЕРА се изработват от нетъкани влакна. Те не пропускат и най-фините прахови частици, поради което са най-добрите. Най-високият клас филтрира въздуха 3000 пъти по-ефикасно в сравнение с най-обикновените филтри. Антибактериалните филтри пък съдържат активен въглен или сребърни йони. Те по естествен начин унищожават плесенните спори и бактерии. С употребата на воден филтър всмуканият въздух преминава през вода, която задържа прахта. В комбинация с циклонен или НЕРА филтър се осигурява максимална ефективност и здравословна среда в дома. При покупката на професионални прахосмукачки трябва да се вземат под внимание няколко основни неща. Първото от тях е обемът и теглото. Преди всичко в повечето случаи при покупката на прахосмукачка се обръща внимание не на теглото, а на техническите характеристики. По всеобща закономерност всеки уред с повече функции е с увеличено тегло и обем. Затова се препоръчва прахосмукачка с по-малък контейнер, тъй като големите са тежки и трудно преносими.

    Тръбата и накрайниците са другите две основни неща при покупката на професионални прахосмукачки. Дължината на тръбата трябва да бъде достатъчна, за да се достигат безпроблемно прахта под леглото и  паяжините по тавана. Накрайниците пък трябва да бъдат разнообразни и в достатъчно количество. Основните са за под и килими, както и за ъгли и накрайник-четка. Турбо и електрическите четки имат ефект на тупалка за килими и поради тази причина чудесно отстраняват набитите косми и прах по килима и дамаската. Накрайниците могат да бъдат включени в комплекта, но така също се купуват отделно. За тръбата е важно още да не се изработи от пластмаса, защото тя старее и се напуква бързо. Ние от ЕЛЕКТРОЛУКС СЕРВИЗ предлагаме разнообразни по вид прахосмукачки и подопочистваща техника, с която да се чистят фоайета на хотели и ресторантски помещения. Тъй като сме истински професионалисти, можем да предложим различни предложения, а така също и да поправим прахосмукачки в случай на нужда.