Новини

Ремонт на професионални перални

2014-06-16 09:20:46

Пералните са от тези електроуреди, които имат за цел да направят ежедневието по-лесно. Това е така поне до момента, в който се повредят и вече не стават за употреба. Фирма ЕЛЕКТРОЛУКС СЕРВИЗ предлага ремонт на професионални перални, каквито се ползват във всички големи хотели. Такива перални могат да се видят и в помещенията, в които се извършва химическо чистене. Повредите на повечето перални машини се отстраняват сравнително лесно. Това важи предимно за професионалистите, които отлично познават съставните части на пералнята. Преди всичко пералнята е съд, който се пълни с вода. Тя разполага с барабан, който се върти и пере и изсушава прането. Маркучите за топла и студена вода доставят вода до соленоидния клапан за подаване на вода във вътрешността на машината. В зависимост от зададената на настройките на контролния панел температура, водата се смесва с нея. Изпълнението на различни процеси се извършва от прикрепения към трансмисията мотор. Смяната на различните цикли на пране се извършва с помощта на специален подобен на автомобилния ремък.

    За да се извърши ремонт на професионални перални е необходимо да се открият определени симптоми. Ако например пералнята не се пълни с вода, е препоръчително да се огледат маркучите за входяща вода и входния клапан. В случай пък че барабанът не се върти, проблемът може да се корени в трансмисията, мотора или най-вероятно на ремъка. Проблеми с отводняване и изсушаване се появяват тогава, когато не са наред дренажната помпа или дренажната тръба. Нашите специалисти имат необходимите опит и познания, благодарение на които лесно и бързо откриват и отстраняват проблема с пералнята. При необходимост тя се разглабя на части и всяка една от тях се тества. В голяма част от случаите повредата е елементарна, поради което проверката на частите започва именно с най-простата от тях. В този случай специалистите извършват смяна или поправка на частта, ако това е възможно. След замяната на повредената част и поставянето на новата е повече от желателно тя да бъде проверена. При сглобяването на пералнята е от особено важно значение всички болтчета и гайки да се върнат обратно на местата им. 

   Пералнята не може да функционира пълноценно ако те не са на точните си места. Каквато и да е причината за ремонта, ние от ЕЛЕКТРОЛУКС СЕРВИЗ можем лесно и бързо да поправим професионалните перални машини. Те ежедневно изпират много дрехи, независимо дали хотелските или тези в химическото чистене. Освен ремонт на перални машини от професионален тип ние осигуряваме и подходящите почистващи препарати. С тяхната употреба може да се предотврати образуването на котлен камък и ще редица други проблеми. Професионалните перални по традиция се купуват от хора, които имат нужда от тях. Това са предимно хотелиерите, тъй като в техните хотели по време на туристическия сезон е пълно с хора. Ето защо повредите при тези машини трябва незабавно да бъдат отстранявани.