Новини

Сушилни машини

2014-05-27 14:44:53

ЕЛЕКТРОЛУКС СЕРВИЗ е фирма, чиито специалисти са истински професионалисти. Те имат богат опит и висока квалификация, благодарение на които предлагат качествено хотелско и ресторантьорско оборудване. Освен това ние имаме опит и при почистването на пода, поправката на професионални перални и почистване на хотелските стаи. Също така нашите специалисти могат да помогнат на всеки, който има нужда от сушилни машини. Преди всичко тези машини се селят на два основни вида. При първият тип водата се отвежда навън от тръба, а при втория тип влагата се кондензира. Много от сушилните машини се комбинират с перални и тези продукти са характерни не само за хотелите, но и за много жилища. Кондензиращите сушилни работят на изпитан принцип. При мокрото пране се вкарва горещ въздух, като получената при кондензацията пара се събира в специален резервоар или се отвежда в тръбите чрез помпа. Препоръчват се в апартаменти, където има място уредът да се постави до прозорец. Вторият тип известни машини са тези, които имат отдушник.

   Топлият въздух от този тип сушилни машини се извежда извън жилището с помощта на тръба. Тя излиза през стената на стаята или прозореца. В случай на покупка на такава машина се налага внимателно премисляне. То се налага поради намирането на подходящо място, където да се прекара тръба. Именно поради тази причина тези машини не се препоръчват за жилищни кооперации, където живеят огромен брой семейства. Има и специални сушилни, които имат по-специфични характеристики и особености. Опцията чувствително сушене определено е от полза за всички, които в ежедневието си сушат дрехи от фина материя. Опцията дава възможност да се подбере нивото на влагата, която да остане в дрехите. Повечето от тези сушилни разполагат с таймер, а и с опции за контролиране на температурата и студено сушене. Също така ако сушилнята може да сменя посоката на барабана по време на работа, това води до намаляване измачкването на дрехите. Ето защо сушилните машини от този тип са особено подходящи за химическото чистене или пък за хотелите, където се обслужват много хора. Предвид високите съвременни изисквания за осигуряването на възможно повече удобство и комфорт, такава сушилна машина винаги е от полза. Друг разпространен тип е комбинираната сушилня.

   Няколко са основните причини, поради които се избират сушилня и пералня в едно. От една страна по този начин се пести пространство. От друга покупката на един такъв уред излиза по-евтино в сравнение с купуването на два отделни продукта. Ние от ЕЛЕКТРОЛУКС СЕРВИЗ също препоръчваме употребата на такава сушилня, защото е изключително ефикасна. Друго нейно предимство е програмирането на прането и изсушаването, което след това не налага допълнителни занимания и отделяне на внимание. Ако обаче пералнята е пълна до краен предел, това пречи на пълноценното изсушаване на дрехите. Значително по-добри и оптимални резултати се постигат тогава, когато се използва половината капацитет. Това показва, че в комбинирания уред сушенето е по-малко ефективно, отколкото в самостоятелната сушилня. Съществуват и комбинирани уреди с по-голям брой възможности, както и с по-добра възможност за изсушаване. Въпреки че те несъмнено са по-скъпи, фирма ЕЛЕКТРОЛУКС СЕРВИЗ ги препоръчва на всички. От такива сушилни винаги има редица ползи и изгоди.